Visul lui Antim
Visul lui Antim
Visul lui Antim
Autor: Eleanor Mircea

Cod produs: C35
ISBN 9786068778402

Disponibilitate: 10
15,00 lei

Cantitate:     

Eleanor Mircea semnează romanul Visul lui Antim (112 pag.) a doua carte de proză, după Antologia TREPTE din colecția Cercul Literar de la Cluj/proză. Cu trei volume de versuri și o serie de eseuri, recenzii și cronici literare publicate în reviste, iată că Eleanor Mircea își completează biografia de scriitor și cu proză. 

"Poate că, la capătul acestor considerații, mulți se vor întreba totuși, cine este acest Antim? O asemenea nedumerire nu poate decât să crească (ori să se adâncească), dacă voi răspunde că el este marele absent al povestirii! Și la propriu și la figurat. Cei ce vor citi această povestire vor înțelege de ce. Cât despre visul lui, sunt nevoit să recunosc că întrebarea pe care mi-am pus-o la început persistă: ce reprezintă acest vis al lui Antim: un șir de întâmplări petrecute ori lanțul unor întâmplări de astăzi, vizând (și prefigurând) stări de fapte prezente cu simbolice prelungiri în viitor? Pe măsură ce va savura firul narațiunii, cititorul este încurajat să-și formeze propria părere. Opinia pe care eu mi-am format-o este că această povestire nu este nici una nici alta sau, mai degrabă, și una și alta, dar mai ales, o partitură scrisă de călugărul Antim și interpretată cu măiestrie și curaj de confratele său, monahul Damian, întru deliciul vrednicului auditoriu, care suntem noi, cititorii frumoasei povestiri de față" - Daniel Onaca (prefaţă)

"Revenirea lui Isus pe pământ, adică a speranței, a libertății conștiinței, a iubirii, a fost visată de secole și închipuită în diverse forme de către omenire. Cea mai celebră parabolă despre această revenire, Marele Inchizitor, ar putea părea punctul de plecare  pentru Visul lui Antim, însă romanul lui Eleanor Mircea este totuși o construcție originală, plină de farmec și suspans. Aici, bătrânul călugăr Damian întinerește și devine Isus fără să știe, fiind îndrumat într-un labirint oniric de către tânărul Antim, călugăr și el, mort în trup încă de la începutul romanului, dar atât de viu și prezent pe tot parcursul călătoriei inițiatice a lui Damian-Isus. În periplul său, va fi însoțit de cele douăsprezece personaje devenite apostoli într-un mod la fel de misterios și surprinzător" - Emilia Poenaru Moldovan (postfaţă)

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta:
Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Carte: slabă           excelentă

Introduceţi codul din imagine: