Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Antologie de poezie - CERCUL POEȚILOR, vol.3

30 lei

Antologie de poezie - CERCUL POEȚILOR, vol.3 - Poezie (310 pag.) POEȚII : Mihai Victor AFILOM, ..

Antologie de poezie - CERCUL POEȚILOR, vol.3 - Poezie (310 pag.) 

POEȚII : Mihai Victor AFILOM, Gabriela ANTON, Mădălina BĂRBULESCU, Beatrice BERNATH, Marilena B. MATEI, Camelia BUZATU, George Willy CRISTEA, Ovidiu Cristian DINICĂ, Agafia DRĂGAN, Dan FLOREA, Corina GEORGESCU, Carmen Tania GRIGORE, Tatian MIUȚĂ, Ancuța MORAR, Nucu MORAR, Sabin MUREȘAN, Nicolae NISTOR, Rebeca OANȚĂ, Mirela ORBAN, Veronica POPA, Dragoș VIȘAN, Marian VIȘESCU, Mihai Alex VOGEL

Autori texte critice: Raluca Faraon, Iulia Anamaria Ghidiu, Mihaela Meravei, Eleanor Mircea, Emilia Poenaru Moldovan, Veronica Popa

Prefață și selecție:  Emilia Poenaru Moldovan

Ilustrația copertei: Beatrice Bernath

„Anul 2019 ne aduce al treilea volum al Cercului Poeților unde se reunesc 23 de autori, membri ai Cercului Literar de la Cluj. Acest volum este editat și tipărit, la fel ca celelalte două, la Editura Colorama din Cluj-Napoca, în colecția Cercul Literar de la Cluj/Poezie. Primul volum cu 19 autori și al doilea cu 20, fără să se fi repetat aceleași nume, au cuprins practic aproape 40 de poeți care au semnat grupaje de câte zece poeme în fiecare volum. Începând cu vol.II, la notele biografice ale autorilor s-au adăugat și note critice scrise tot de colegi din Cerc, recunoscuți ca semnatari de recenzii și cronici în reviste literare de prestigiu din țară. Volumul II, având printre semnatari 5 autori din Spania, a fost lansat la Centrul Cultural Român din Parla, Madrid și la Ambasada României din Spania în 2018.

În prezenta Antologie semnează 23 de poeți dintre care doi au fost în primul volum și patru în al doilea, așadar 17 poeți noi se alătură acestui demers închinat Poeziei. Pentru 5 poeți apariția în această carte constituie debut editorial, 6 dintre ei au mai participat la alte antologii iar 12 autori au unul, două sau mai multe volume individuale. 

Din cei aproape 60 de autori cuprinși în toate trei antologiile, au publicat volume individuale în cadrul colecției Cercul Literar de la Cluj a Editurii Colorama: 

câte un volum  - Mihai Victor Afilom, Gabriela Anton, Eugen Barz, Viorel Birtu Pîrăianu, Corina Georgescu, Valeria Merca, Sabin Mureșan, Mirela Orban  

câte un volum și unul în curs de apariție: Camelia Buzatu, Emilia Poenaru Moldovan

câte două volume: Vasi Cojocaru -Vulcan, Otto Havran (are un al treilea volum în curs de apariție)

În Cercul poeților, vol.III se întâlnesc poeți de 20 de ani cu cei de 70, debutanți cu consacrați, studenți cu pensionari, români din țară (București, Bistrița, Brașov, Cluj-Napoca, Focșani, Maliuc, Motru, Moțăței, Râmnicu Vâlcea) cu cei din alte țări (Israel - 1, Republica Moldova - 1, Spania – 2), toți uniți în jurul ideii generoase de Cerc Literar de la Cluj și al dragostei de poezie.

Ne-au susținut pe parcursul celor 3 ediții scriitorii: Pavel Azap, Constantin Cubleșan, Rodica Marian, Ștefan Melancu, Ion Mureșan, Lucian Nastasă Kovacs, Maria Pal, Adrian Popescu, Christian W. Schenk și în mod special Ion Cristofor care a participat la toate lansarile de Antologii, inclusiv la cele de proză, la lansările individuale care au avut loc la Cluj, a scris texte escortă sau prefețe pentru poeții Cercului, fiind el însuși membru în Cercul Literar de la Cluj, perceput de toată lumea ca un veritabil mentor literar al nostru.

Revistele literare care au fost alături de noi prin publicarea de poezii, semnalarea aparițiilor de cărți semnate de membrii Cercului, prin recenzii și cronici publicate în paginile lor sunt: Caiete Silvane (Zalău), Mișcarea literară și Răsunetul Cultural (Bistrița), Rotonda Valahă (Râmnicu Vâlcea), Steaua și Tribuna (Cluj-Napoca). 

În prezenta ediție a Antologiei de poezie Cercul Poeților scriu, alături de mine, textele critice însoțitoare pentru grupajele de poezii ale celor 23 de poeți: Raluca Faraon, Iulia Anamaria Ghidiu, Mihaela Meravei, Eleanor Mircea, Veronica Popa cărora le este dedicată aici câte o pagină de biografie literară. 

Ilustrația copertei este asigurată tot de o membră a Cercului nostru – Beatrice Bernath -  participantă și cu poezii în volumul de față.

Le mulțumim tuturor, fără să-i uităm pe cei care ne-au sprijinit de la început, membrii echipei Editurii Colorama, datorită cărora ne înfățișăm în fața cititorilor cu cărți frumoase, lucrate cu profesionalism și dăruire.” - Emilia Poenaru Moldovan

„Într-o perioadă dominată de ura şi dezbinarea pe care o răspândesc partizanatele politice, ceea ce a înfăptuit Cercul Literar de la Cluj mi se pare un adevărat miracol. Doi talentaţi scriitori, Emilia Poenaru Moldovan (din Cluj-Napoca) şi Eugen Barz (de la Madrid), au reuşit să adune în jurul ideii de literatură scriitori din toate colţurile ţării (București, Bistrița, Brașov, Cluj, Dolj, Gorj, Moțăței,Vâlcea, Vrancea), dar şi autori trăind pe meleaguri străine (Israel, Republica Moldova, Spania). Deşi de vârste şi profesiuni diferite, aceşti autori, reuşesc să se întâlnească periodic la Cluj-Napoca, dar şi în paginile unor splendide antologii realizate de Editura Colorama. Talentaţi, cu un simţ, tot mai rar, al prieteniei şi al unei fraternităţi exemplare (fiindcă prietenia lor nu e lipsită de exercitarea spiritui critic), membrii acestei grupări literare ne dau sentimentul tonifiant că literatura română are un viitor. Încă o dată se dovedeşte că acolo unde politica dezbină, cultura uneşte, deschide inimi, pune în valoare energii creatoare. Vivat Cercul Literar de la Cluj!” - Ion Cristofor

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun