Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Antologie de poezie - CERCUL POEȚILOR, vol.4

40 lei

Cercul poeţilor - antologie de poezie (398 pag.) AUTORI: Ancuța Morar, Beatrice Bernath, Cameli..

Cercul poeţilor - antologie de poezie (398 pag.) 

AUTORI: Ancuța Morar, Beatrice Bernath, Camelia Buzatu, Cătălina Soare-Hὕll, Cezar C. Viziniuck, Dan Florea, Daniela Mărginean, Daniela Sorian, Emilia Poenaru Moldovan, Enrique Nogueras, Florin Golban, Gavril Iosif Sinai, George Vigdor, Gheorghe Mircea Covaci, Ildiko Șerban, Iulia Anamaria Ghidiu, Marilena B. Matei, Mihaela Meravei, Mihai Victor Afilom, Mirela Orban, Nicolae Nistor, Nucu Morar, Radu Chiorean, Rebeca Oanță, Sabin Mureșan, Simion Felix Marțian, Simona Șerban, Teodor Sărăcuț-Comănescu, Valeria Merca, Vasi Cojocaru-Vulcan, Vasilica Grigoraș, Veronica Popa

„Anul 2020 va rămâne peste timp ca un an cu spectaculoase răsturnări de situații în toate domeniile, provocate de o pandemie pe care n-o anticipa nimeni și care nu este stăpânită nici acum, după o jumătate de an. 

Dacă partea economică a domeniului literaturii (editare și tipărire cărți, librării, lansări și vânzare de carte etc.) a avut de suferit, creația propriu-zisă a continuat, poate chiar alimentată în plus de suferința și îngrijorarea omenirii la nivel planetar.

Antologia de poezie Cercul Poeților, alcătuită de Cercul Literar de la Cluj a ajuns în acest an la volumul 4 ( vol.1 - 2017, 19 autori,  vol. 2 - 2018, 20 autori, vol. 3 – 2019, 23 autori). Puțin a lipsit să nu facem nimic, speriați de tot ce se vehicula în spațiul public la început de an și de pandemie. 

Grație internetului, lucrurile s-au aranjat în așa fel încât anul acesta s-au înscris 41 de participanți. Ca în fiecare an, a avut loc o selecție în cadrul cenaclului nostru on line – Cercul Literar de la Cluj – în urma căreia au rămas 32 de poeți. 

Cercul Poeților 4 a adunat în jurul său și de data aceasta poeți din toate colțurile țării – Arad, București, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dolj, Hunedoara, Sălaj, Sibiu, Vaslui, Vâlcea dar și din străinătate – Anglia, Israel, Republica Moldova, Spania, SUA, Ungaria.

Ca o noutate în acest volum, se pot citi și poezii ale unui spaniol veritabil, profesorul de limba română de la Universitatea din Granada, poetul, eseistul și traducătorul Enrique Nogueras.

Ilustrația copertei este o pictură oferită de una din participantele la Antologie, poeta și pictorița Beatrice Bernath din Israel.

Dintre cei 32 de poeți antologați sunt doar 7 care nu au încă volum individual, dar au mai participat la diverse volume colective, restul având câte unul, două sau mai multe volume de poezie, proză, eseuri.

Editura Colorama, sub egida căreia își desfășoară activitatea Cercul Literar de la Cluj și care are o colecție cu același nume, dedicată acestuia, a continuat și în acest an dificil acordarea Premiilor Editurii Colorama. 

Premiul pentru poezie a fost acordat anul trecut lui Vasi Cojocaru-Vulcan iar anul acesta, Cameliei Buzatu, ambii poeți regăsindu-se și în paginile prezentei Antologii.

Mulțumim Editurii Colorama pentru tot sprijinul acordat și-i felicităm pe autori, dorindu-le inspirație și succes pe tărâmul literar.” (Cuvânt înainte la Cercul Poeților, vol.4)

Emilia Poenaru Moldovan


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun