Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Buzunare pentru răvaşe netrimise

  • Autor: Mirela Orban
  • Cod produs: C26
  • ISBN: 978-606-8778-
  • Disponibilitate: 30
10 lei

Mirela Orban semnează volumul Buzunare pentru răvașe netrimise, al patrulea din colecția „Cercul..

Etichete: poezie, Cercul literar de la Cluj

Mirela Orban semnează volumul Buzunare pentru răvașe netrimise, al patrulea din colecția „Cercul Literar de la Cluj/poezie”  a Editurii Colorama, 2017(96 pag.) Membră a cenaclului on line cu același nume încă de la înființare, și-a consolidat în ultimul an apartenența la familia  autorilor care scriu POEZIE, prin participarea la evenimente și reviste de prestigiu cum sunt: Cenaclul UBB Cluj, condus de Ion Mureșan și Revista Convorbiri literare, condusă de Cassian Maria Spiridon.„Poezia este măreția unei clipe, pictată pe pânza minții cu penelul muiat în suflet” își definește poeta crezul artistic.

Prefață: Emilia Poenaru Moldovan

„Versul Mirelei sau îl placi așa cum e, sau nu îl placi! Nu poți să scoți sau să adaugi nimic! Vine cu ceva nou! Mie îmi place!” – Ion Mureșan

Ce este în textul Mirelei Orban care să ne facă să descifrăm enigma, să decodificăm și să revelăm sensurile care pot oricând să devină ale noastre, cei care citim, printr-o  subtilă transcendență?
Întreg volumul, structurat în două părți, Poema non grata și Nu știu să mor este, în opinia noastră, un lung poem autoreferențial despre actul scrisului, despre poezie(…)
Chiar și erosul se supune uneori ideii enunțate mai sus și anume că tot volumul este despre scris, despre poezie: „ne şoptim poezii cu degete condeie/curge cerneala pe trupurile noastre.“
- Emilia Poenaru Moldovan( prefață)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun