Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Ferestre - Antologie de proză (vol II)

25 lei

Antologia "Ferestre" - proză (286 pag.) Autori: MIHAI VICTOR AFILOM, BEATRICE BERNATH, ANDREEA ..

Antologia "Ferestre" - proză (286 pag.) 

Autori: MIHAI VICTOR AFILOM, BEATRICE BERNATH, ANDREEA FILIPOIU, ANGELA IRINA GHINTUIALĂ, FLORIN GOLBAN,  RAOUL ANDREAS HORN, ELEANOR MIRCEA, TATIAN MIUȚĂ, DANIEL ONACA, FENICIA PETRUȚ, LUIZA RĂDULESCU-ENE, BOGDAN STOICESCU, CEZAR C. VIZINIUCK

DESCRIERE: PROZĂ, pag. 286

"Prezenta antologie, FERESTRE, cuprinde 13 autori de proză, 6 recenzenți și un ilustrator de copertă, toți membri ai Cercului Literar de la Cluj. Cartea apare în colecția cu același nume, numărul 5 în secțiunea proză la Editura Colorama, Cluj-Napoca.

Dintre cei 13 autori, 10 sunt stabiliți în România, unul în Spania, unul în Israel și unul în Suedia. Zonele din care provin(sunt născuți și/sau stabiliți) cei din România sunt: Basarabia, București, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu-Severin, Hunedoara, Onești, Orăștie, Râmnicu Vâlcea, Timișoara. Locul de suflet unde ne reunim cu fiecare lansare este Cercul Literar de la Cluj din cadrul Editurii Colorama.

Genurile abordate în prezenta antologie sunt: roman(fragmente), proză scurtă, povestire, proză eseistică și de confesiune. Este o mare diversitate de stiluri, sunt vârste și experiențe diferite dar selecția atentă a textelor aduce un numitor comun: o bună calitate literară.

Apariția în această Antologie înseamnă pentru doi dintre autori debut editorial absolut (Andreea Filipoiu și Fenicia Petruț) pentru alți patru, debut editorial în proză (Angela Irina Ghintuială, Florin Golban, Raoul Andreas Horn, Cezar C.Viziniuck). Restul de șapte autori au apariții în antologii de proză sau volume individuale. Dintre aceștia, trei au apărut cu texte și în volumul 1, TREPTE: Eleanor Mircea, Daniel Onaca, Bogdan Stoicescu.

Cei 6 recenzenți sunt: 

Mioara Anastasiu – poetă, prozatoare, cu un volum de poezii (Vise clandestine) apărut la Editura Colorama, Cluj-Napoca, 2016

Iulia Anamaria Ghidiu – poetă, eseistă, a participat cu poezii la Cercul Poeților,vol.2

Alice Valeria Micu – poetă, critic literar, traducătoare, Secretar general de redacție la Revista Apostrof, a participat cu recenzii la Antologia de proză, vol.1, TREPTE, 2017

Aurelian Minu-Tudoran – prozator, critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din România, București, a participat cu proză la Antologia de proză, vol.1, TREPTE, 2017 (cu numele său real Radu Ilarion Munteanu)

Emilia Poenaru Moldovan – poetă, prozatoare, eseistă, editoare, coordonatoare a colecției Cercul Literar de la Cluj din cadrul Editurii Colorama. 

Veronica Popa – poetă, eseistă, a participat cu poezii la Cercul Poeților,vol.2

Pentru ilustrația copertei, Mirela Orban a oferit copia picturii ei, Fereastră cu scări, acrilic pe pânză. Mirela Orban a participat cu poezii la Cercul Poeților,vol.1, 2017, și a publicat volumul de poezii Buzunare pentru răvașe netrimise, apărut la Editura Colorama, 2017.

În acest volum au fost împlicați direct 20 de membri ai Cercului Literar de la Cluj, la care se adaugă echipa editurii Colorama, care ne sprijină în fiecare proiect al nostru  - Emilia Poenaru Moldovan

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun