Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Ţinţirimul încreştinat

15 lei

Proză scurtăALECSANDRU IOAN BABA, Dr. Dr. h.c., s-a născut la 20 sep­tembrie 1936, ȋn Nojorid - Biho..

Proză scurtă

ALECSANDRU IOAN BABA, Dr. Dr. h.c., s-a născut la 20 sep­tembrie 1936, ȋn Nojorid - Bihor, a absolvit Colegiul „E. Gojduˮ din Oradea.
Este profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca.
Este membru titular al „Academiei de Științe Agricole și Silviceˮ și al „Academiei Oamenilor de Știință din Romȃniaˮ.
A SCRIS CĂRȚI de specialitate premiate de Academia Romȃnă și de Academia de Științe Agricole și Silvice; tratatul „Comparative Oncologyˮ a fost postat pe site-ul „The National Center for Biotechnology Information USAˮ.
Ȋn beletristică a debutat ȋn anul 2006, cu „Fire de nisipˮ, tipar executat la „Impressˮ, Cluj-Napoca; ȋn anul 2011 publică „Cioburi din oglinda viețiiˮ, editura „Arcaˮ din Oradea; ȋn 2014 publică romanul „Anucaˮ, editura „Accentˮ, Cluj‑Napoca; în 2016 publică romanul „Țintirimul încreștinat”, editura Colorama, Cluj-Napoca.
    
[…] Multe zile și nopți mă gândeam să îndrept nelegiuirea făcută. În Noaptea Învierii le‑am adus Lumină din Lumină, le‑am pus la cap o cruce, ca Dumnezeu să‑și amintească de ei. Flăcările se potoliră, o boare îi mângâie fața, Toni auzi o șoaptă: „ai făcut o faptă bună!, în Noaptea Învierii ai încreștinat un țintirim păgân!” 
***
Domol focul se astâmpără, din spuza potolită un fuior de lumină, împletit din două jerbe, se înălța spre poarta cerului larg deschisă.
În scrumul casei, două grămăjoare de cenușă albă protejau cartea de rugăciuni deschisă la Psalmul 24.
Trupul, păcătosul, simte chemarea țărânei, iar sufletul tânjește după înălțimi, tinde spre Lumina‑Mamă. […]

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun