Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Octogenare frunze, foi

17 lei

Proză scurtăALECSANDRU IOAN BABA, Dr. Dr. h.c., s-a născut la 20 sep­tembrie 1936, ȋn Nojorid - Biho..

Proză scurtă

ALECSANDRU IOAN BABA, Dr. Dr. h.c., s-a născut la 20 sep­tembrie 1936, ȋn Nojorid - Bihor, a absolvit Colegiul „E. Gojduˮ din Oradea.

Este profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca.

Este membru titular al „Academiei de Științe Agricole și Silviceˮ și al „Academiei Oamenilor de Știință din Romȃniaˮ.

A SCRIS CĂRȚI de specialitate premiate de Academia Romȃnă și de Academia de Științe Agricole și Silvice; tratatul „Comparative Oncologyˮa fost postat pe site-ul „The National Center for Biotechno­logy Information USAˮ.

Ȋn beletristică a debutat ȋn anul 2006, cu „Fire de nisipˮ, tipar executat la „Impressˮ, Cluj-Napoca; ȋn anul 2011 publică „Cioburi din oglinda viețiiˮ, editura „Arcaˮ din Oradea; ȋn 2014 publică romanul „Anucaˮ, editura „Accentˮ, Cluj‑Napoca; în 2016 publică romanul „Țintirimul încreștinat”, editura Colorama, Cluj-Napoca.

Efemeride frunze, foi

În fiecare primăvară un mugure premerge frunzei care se va zbengui în soarele verii, noapte de noapte va număra stele, va cocheta cu luna, trecătorilor le va deschide prietenos palma, va aduna lacrimile ploilor, va înfrunta furtuni, apoi... apoi gălbejeala o va cuprinde olecuță câte olecuță, rugina toamnei o va acapara, iarna vieții o va zbârci, o va usca așezând-o alături de alte surate la rădăcina pomului-tată și în pământul care a hrănit-o.

Am reținut pentru tine, Cititorule, și îți ofer câteva frunze-foi dintre care să-ți alegi una, două sau mai multe în care să te regăsești sau să le accepți.

Cu respect pentru

Dumneavoastră, Cititorii

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun