Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Diverse

Afişare 1 - 8 din 8 (1 pagini)

Culorile copilăriei..

15 lei

rating

Cristian Contras, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timişoara, a publicat nouă cărţi în limba română de-a lungul, dar mai ales de-a latul patriei şi una în engleză, pe tărâmul sherifului din Nottingham, un individ răspopit, traseist şi trecut nu demult în tabăra lui Robin Hood. Autorul a purces voiniceşte să descalece în Englitera în fragedă pruncie, respectiv trecut sensibil de patruzeci de primăveri. Despre scriitorii de umor se spune că nu se coc niciodată!... Contaminat iremediabil de umorul englezesc (O dată contaminat, pe veci îndoctrinat!), un umor mai virulent, mai insidios şi mai contagios ca Marea molimă, care a jucat odată cu mult sârg, dar fără tact tontoroiul pe insula plantageneţilor. Lucrarea de faţă a fost în esenţă inspirată de magnitudinea discursului unui palustru ministru român înaintea Parlamentului european spinalizat... Situată conceptual, filogenetic şi ontogenetic la egală distanţă între Originea speciilor lui Charles Darwin şi Capitalul lui Marx, cartea conţine elemente de adâncă extracţie filosofică din Tezele din aprilie ale lui Nicolae Ceauşescu... Profund mobilizatoare, luată în mână nu te mai poţi dezlipi de ea, mai ceva ca de Cărticica roşie a lui Mao, folosită în principal ca plici împotriva duşmanului de clasă şi a vrăbiilor deviaţioniste, de către tinerimea revoluţionară.    ..

15 lei

rating

Când limba română se va auzi așa de frumos prin vorbele mele să știți că nu am făcut altceva decât să o folosesc, iar după ce voi scrie tot ce am de zis, va fi mândră că are un discipol așa de conștiincios. Mă simt ca un dirijor care conduce cea mai bună orchestră din lume într-o simfonie de acorduri care îți încântă urechea și îți trezește simțurile. O infinitate de asocieri de termeni, un adevărat festin de ingrediente nobile. Nu cred că există o altă limbă care să-ți confere atâta libertate de exprimare. Nu există sentiment sau trăire pe care să nu o  poți explica pe deplin, să-i  redai prin cuvinte întreaga semnificație și valoare. Noi trăim prin cele mai frumoase cuvinte, iar asta ne face cei mai frumoşi oameni. Trebuie doar să vrem...

12 lei

rating

Proză scurtăALECSANDRU IOAN BABA, Dr. Dr. h.c., s-a născut la 20 sep­tembrie 1936, ȋn Nojorid - Bihor, a absolvit Colegiul „E. Gojduˮ din Oradea.Este profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca.Este membru titular al „Academiei de Științe Agricole și Silviceˮ și al „Academiei Oamenilor de Știință din Romȃniaˮ.A SCRIS CĂRȚI de specialitate premiate de Academia Romȃnă și de Academia de Științe Agricole și Silvice; tratatul „Comparative Oncologyˮa fost postat pe site-ul „The National Center for Biotechno­logy Information USAˮ.Ȋn beletristică a debutat ȋn anul 2006, cu „Fire de nisipˮ, tipar executat la „Impressˮ, Cluj-Napoca; ȋn anul 2011 publică „Cioburi din oglinda viețiiˮ, editura „Arcaˮ din Oradea; ȋn 2014 publică romanul „Anucaˮ, editura „Accentˮ, Cluj‑Napoca; în 2016 publică romanul „Țintirimul încreștinat”, editura Colorama, Cluj-Napoca.Efemeride frunze, foiÎn fiecare primăvară un mugure premerge frunzei care se va zbengui în soarele verii, noapte de noapte va număra stele, va cocheta cu luna, trecătorilor le va deschide prietenos palma, va aduna lacrimile ploilor, va înfrunta furtuni, apoi... apoi gălbejeala o va cuprinde olecuță câte olecuță, rugina toamnei o va acapara, iarna vieții o va zbârci, o va usca așezând-o alături de alte surate la rădăcina pomului-tată și în pământul care a hrănit-o.Am reținut pentru tine, Cititorule, și îți ofer câteva frunze-foi dintre care să-ți alegi una, două sau mai multe în care să te regăsești sau să le accepți.Cu respect pentruDumneavoastră, Cititorii..

17 lei

rating

O antologie foarte interesantă, deosebită prin profunzimea și ineditul ideilor exprimate, ne oferă domnul profesor Vasile Grozav. Originală prin mesajul pe care îl transmite, antologia dovedește că preocuparea pentru sport, pentru mișcare și menținerea unui corp sănătos era în atenția marilor gânditori creștini. Nici creștinismul, religia iubirii și a prețuirii semenului, prin reprezentanții săi cei mai renumiți, cunoscuți în patristica de azi prin scrieri de mare profunzime, nu putea să aibă o atitudine contrară sportului, ideii de mișcare, de bucurie a exercițiului fizic. Așa cum mărturisește însuși autorul „inițial se credea că ei erau împotriva acestora, considerându-le elemente de depravare morală. Din contră, Vasile cel Mare sau Ioan Gură de Aur au acceptat principiile exercițiului fizic și le-au dat ca și exemplu.”..

25 lei

rating

Eugen Cojocaru ne propune un volum de teatru, scris exclusiv in limba lui Shakespeare...

20 lei

rating

Proză scurtăALECSANDRU IOAN BABA, Dr. Dr. h.c., s-a născut la 20 sep­tembrie 1936, ȋn Nojorid - Bihor, a absolvit Colegiul „E. Gojduˮ din Oradea.Este profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj-Napoca.Este membru titular al „Academiei de Științe Agricole și Silviceˮ și al „Academiei Oamenilor de Știință din Romȃniaˮ.A SCRIS CĂRȚI de specialitate premiate de Academia Romȃnă și de Academia de Științe Agricole și Silvice; tratatul „Comparative Oncologyˮ a fost postat pe site-ul „The National Center for Biotechnology Information USAˮ.Ȋn beletristică a debutat ȋn anul 2006, cu „Fire de nisipˮ, tipar executat la „Impressˮ, Cluj-Napoca; ȋn anul 2011 publică „Cioburi din oglinda viețiiˮ, editura „Arcaˮ din Oradea; ȋn 2014 publică romanul „Anucaˮ, editura „Accentˮ, Cluj‑Napoca; în 2016 publică romanul „Țintirimul încreștinat”, editura Colorama, Cluj-Napoca.    […] Multe zile și nopți mă gândeam să îndrept nelegiuirea făcută. În Noaptea Învierii le‑am adus Lumină din Lumină, le‑am pus la cap o cruce, ca Dumnezeu să‑și amintească de ei. Flăcările se potoliră, o boare îi mângâie fața, Toni auzi o șoaptă: „ai făcut o faptă bună!, în Noaptea Învierii ai încreștinat un țintirim păgân!” ***Domol focul se astâmpără, din spuza potolită un fuior de lumină, împletit din două jerbe, se înălța spre poarta cerului larg deschisă.În scrumul casei, două grămăjoare de cenușă albă protejau cartea de rugăciuni deschisă la Psalmul 24.Trupul, păcătosul, simte chemarea țărânei, iar sufletul tânjește după înălțimi, tinde spre Lumina‑Mamă. […]..

15 lei

rating

Cartea reprezintă o mică istorie trăită de autor şi colegii săi la cea mai mare „realizare” a anilor socialismului in domeniul energetic, Intreprinderea Electrocentrale Turceni, în timpul acţiunii aberantului Decret Prezidenţial 208 din 17 octombrie 1985 ce consfinţea instituirea stării de necesitate şi a regimului de lucru militarizat în unităţile sistemului energetic naţional. Cartea mai conţine dezvăluiri şi asupra unor fapte inedite privind relaţia puterii cu armata în diabolica cursă de degradare fizică a acesteia. Mai sunt aduse în faţa cititorului fapte de autentic dramatism ale celor implicaţi nemijlocit  în făurirea energiei electrice, aflate în totală discordanţă cu mascarada practicată de puterea politică privind „strădania” acesteia spre a asigura bunăstarea poporului. Lucrarea constituie, totodata, un omagiu la adresa celor ce s‑au „bătut” pe frontul energiei electrice, fie ei militari, fie civili, deoarece sub regimul militarizat, toţi au avut acelaşi „inamic”, ignoranţa puterii politice!..

15 lei

rating