Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Emilia Poenaru Moldovan

Afişare 1 - 3 din 3 (1 pagini)

Acompaniament de peniţă - recenzii, cronici de carte, 150 pag"O specie nouă îmi pare că inaugurează în aceste pagini Emilia Poenaru Moldovan, căci ele conțin însoțiri fraterne, colegiale, generoase acolade pe seama colegilor din sfera beletristicii. Mai mult ca oricând, solidaritatea de breaslă, deschiderea cu bunătate înspre alt autor, sprijinirea sensibilității și a expresivității sale specifice sunt necesare astăzi, când disponibilitatea fiecăruia pare diminuată de angoase istorice și metafizice. Emilia Poenaru Moldovan își vădește vocația de amfitrion literar întru bucuria unui întreg cerc de prieteni, iar asta este cu adevărat minunat, căci deschide lumea spre agape." - Ovidiu Pecican..

30 lei

rating

Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj, 2017 Prefață:  Ion Mureșan Emilia Poenaru Moldovan a lansat în anul 2016 la Editura Colorama, primul său volum de poezie, "Cheia închisorilor mele" (82 pag). Volumul deschide colecţia "Cercul Literar de la Cluj / Poezie" și a primit premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj.    "Poezia din Cheia închisorilor mele este una deschisă la o multitudine de lecturi, neliniștită și frumoasă, densă și vie, montată într-o carte cât se poate de original construită". - Ion Mureşan (prefață) "Poemele sunt lucrate de un suflător. Reuşeşte să le facă sclipitoare, să le facă din jocuri de transparenţă şi la fiecare vers, să zici: E foarte bine scris. Spune asta, dar cu siguranţă nu numai asta. Îmi place să citesc un poem şi să spun: N-aş fi fost în stare să-l scriu!. Foarte multe din poemele Emiliei au această calitate". - Irina Petraş "La pagina 41, aici am fost absolut uimit, are o imagine extraordinară despre ţânţari (...). Extraordinar, nu m-aş fi gândit niciodată! E o imagine dintr-o poezie de zile mari!" - Adrian Popescu "Exorcizată acum de demonii trecutului, având asupra ei cheia curăţată de dantelăria de rugină şi cu un premiu care onorează, obligând în acelaşi timp, Emilia Poenaru Moldovan lasă deschisă o cale a poeziei pe care aşteptăm să-i recunoaştem paşii" – Alice Valeria Micu..

10 lei

rating

SEVERUS, un volum de proză scurtă (118 pagini), nr. 3 din colecția Cercul Literar de la Cluj/proză și al doilea volum de proză al autoarei după "Ca vântul și ca gândul", 2004, ed. Casa Cărții de Știință. Volumul de poezii "Cheia închisorilor mele" al Emiliei Poenaru Moldovan, care a deschis seria colecției Cercul Literar de la Cluj/poezie a editurii Colorama a luat premiul de debut al USR filiala Cluj, în 2016. "E multă delicatețe în aceste povestiri, e și ironie și umor, e și cinism dar și mult lirism, totul derulat ca într-o reverie decupată dintr-un vis al copilăriei. Cartea se citește cu plăcere, prozatoarea având un stil format, simplu, degajat, fără alambicări lexicale, nu fără apelări însă, uneori, la simboluri și parabole. E reconstituită astfel, din fragmente, o întreagă lume trecută, în care vârsta inocenței își află locul aparte, în care lectorul se refugiază cu plăcere, furat de propunerile unor intrigi naive, grave din perspectiva vârstei copilăriei, și nici nu e nevoie de mai mult. Proza de acest tip are întotdeauna menirea de a provoca, celui căruia i se adresează, emoții și lacrimi de duioșie. Cartea de față este o fereastră deschisă spre inocența pe care omul matur a pierdut-o și de care e atâta nevoie în lumea de azi, brutală și mult prea cinică uneori." - Constantin Cubleşan (prefaţă)..

20 lei

rating