Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Anisa şi actorul

  • Autor: Marian Danci
  • Cod produs: C89
  • ISBN: 9786069634035
  • Disponibilitate: 30
20 lei

Anisa şi actorul - roman (212 pag.) "Unul dintre scriitorii prolifici ai Cercului Literar de la..

Anisa şi actorul - roman (212 pag.) 

"Unul dintre scriitorii prolifici ai Cercului Literar de la Cluj, Marian Danci, vine în atenția publicului cu un nou roman captivant, Anisa și actorul, scris cu mult temperament și forță epică, prin care scriitorul își consolidează statutul de romancier de ficțiune narativă, pe tot parcursul expunerii, el îmbină în mod ingenios imaginile realiste ale vieții obișnuite cu elemente fantastice și, ca și în precedentele romane, și în acesta, faptele acțiunii ne sunt prezentate în cel puțin două realități separate: cea a cuceritorului și a cuceritului.

Romanul de față are drept protagoniști două personaje atipice, puternic conturate, arhetipale prin psihologia pe care o relevă. Este vorba de Andrei Toma și Anisa, doi foști colegi de liceu care la întâlnirea de treizeci de ani de la terminarea liceului se revăd, iubirea nedeclarată pe care femeia o simțise în adolescență față de bărbat reactivându-se. Aparent, trama romanului gravitează în jurul aceste iubiri reiterate, însă, Marian Danci ne surprinde prin deplasarea acțiunii într-o zonă suprarealistă, în care domeniul energetic și cel al întâmplărilor suprarealiste fac contextul multor experiențe ale actanților. 

Particular la romanul Anisa și actorul, dincolo de personajele sale și întâmplările prin care trec acestea, întâmplări pe cât de realiste, pe atât de miraculoase, este vocea epică feminină pe care o folosește instanța. Prin această abordare, Marian Danci se dovedește a fi un expert al psihologiei feminine, un fin cunoscător al mentalului femeii, dar și al  corpului ei, el descriind cu acuratețe trăiri fizice sau emoționale exclusiv feminine. Cu alte cuvinte abordarea tematică vine din zona psihologicului și umanului, personajele fiind recognoscibile din punct de vedere al dramelor pe care le avansează, experiențele prin care trec oprindu-le din curgerea monotonă a existenței lor. O lectură pe cât de fantastică, pe atât de bine structurată și susținută literar." - Mihaela Meravei

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun