Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Holbura şi alte povestiri

  • Autor: Marian Danci
  • Cod produs: C47
  • ISBN: 9786069056462
  • Disponibilitate: 30
20 lei

Holbura şi alte povestiri -  proză scurtă (118 pag.) Ilustrația copertei: Larisa Alexandra..

Holbura şi alte povestiri -  proză scurtă (118 pag.) 

Ilustrația copertei: Larisa Alexandra Danci

"O proză contemporană, inspirată din realismul politic și chiar din actuala criză sanitară, volumul de față aduce în fața cititorilor o critică, un semnal de alarmă la adresa reminiscențelor totalitarismului, a birocrației, a formalismului excesiv, favorizării intereselor private, corupției sistemice, hoției, derapajelor statului de drept sau moravurilor ușoare. 

Zbaterea între viață și moarte declanșează malaxorul rememorărilor, „vehicule teleportante”, dirijând uneori calea spre resemnare. Freamătul gândurilor, în căutare de certitudini la dilemele întreținute voit sau nu de factori externi, când restul lucurilor par să își urmeze cursul normal, aproape mecanic, apare în prim-planul povestirii. Astfel, avem de-a face cu o proză de factură psihologică, a tipologiilor umane diverse, dincolo de firescul infailibil al relatării.

Personajele sunt înzestrate cu puteri nebănuite, din dorința de a sparge cercurile vicioase ale societății - care adesea își împarte destinul între Centru și Periferie (Provincie) - și de a ajunge la cunoașterea adevărului eliberator folosindu-se de resurse intrinseci valoroase. Asupra tuturor tronează demn încrederea în justiția și providența divină, un refugiu indispensabil pentru a „învăța nemurirea” și a se reînnoi în permanență.

O versiune narativă bogată în contraste și cultivând pilduitor accente ficționale acolo unde contextul o impune, cu personaje şi ,,coaliţiiˮ reprezentative pentru  lupta permanentizată, Holbura și alte povestiri se justifică drept o scriere proaspătă, extrem de conectată la realitate, la tendinţele ideologice şi jocurile geopolitice ale vremii, autorul evadând frecvent în registrul savant, cântărind mișcările și etapele vieții în paradigmă filosofică." -  Iulia Anmaria Ghidiu

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun