Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Genuinul/The Genuine One - Mioara Anastasiu

  • Autor: Mioara Anastasiu
  • Cod produs: C55
  • ISBN: 9786068778814
  • Disponibilitate: 30
15 lei

Genuinul/The Genuine One - poeme dramatice, volum bilingv român-englez (82 pag.) Prefață și tra..

Genuinul/The Genuine One - poeme dramatice, volum bilingv român-englez (82 pag.) 

Prefață și traducere: Cristian Săileanu

"Admirabile aceste poeme dramatice unde forța observației, detaliile pitorești, numele si atitudinile eroilor, comicul situației  fac deliciul oricărui cititor.

Mioara Anastasiu creează o lume întreagă în fiecare poem, transformă întâmplări banale dar pline de umor în cea mai reușită expresie poetică, dă naștere unor  personaje memorabile în legătură cu care nu știi ce să faci, să râzi de liniile îngroșate cu care sunt desenate, să le condamni pentru moralitatea lor îndoielnică sau să plângi împreună cu plânsul interior care transpare dincole de apucăturile lor.

Poeta dă dovadă de o măiestrie neîntrecută în conturarea unei lumi perfect credibile și o face în structuri narative, mai apropiate de proză, dar ce poezie răsare de fiecare dată!

E de admirat și curajul traducătorului Cristian Săileanu de a se apuca de transpunerea în engleză a unui limbaj atât de colorat că până și în română e necesar un dicționar de regionalisme pentru înțelegere deplină.

Poemele din volumul de față celebrează viața așa cum este, în tonuri autentice și pline de savoare." - Emilia Poenaru Moldovan


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun