Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Îmblânzitorul de cerbi

  • Autor: Marian Danci
  • Cod produs: C53
  • ISBN: 9786068778945
  • Disponibilitate: 30
25 lei

Îmblânzitorul de cerbi - roman (172 pag.) Ilustrația copertei: Larisa-Alexandra Danci &nbs..

Îmblânzitorul de cerbi - roman (172 pag.) 

Ilustrația copertei: Larisa-Alexandra Danci  

"Chipul domniței de pe pietrele cetății Ciceului, stăpânită cu cinci veacuri în urmă de Petru Rareș, refugiat în Transilvania, nu s-a putut desprinde nici cu târnăcoapele sătenilor sau ale soldaților aduși de autorități nici prin dărâmarea zidurilor  așa cum istoria adevărată a unui popor nu se poate înlătura cu niciun chip, mai mult, ea ne apare în vedenii gingașe pe care Marian Danci, scriitor cu har, le transpune în cuvinte și ni le aduce în realitate și actualitate.

Misterul, pericolul, fabulosul, adevărul istoric sunt manevrate cu măiestrie de către autor și aduse într-un singur creuzet, topite în generoasa natură umană, în iubirea dintre bărbat și femeie însoțită de un întreg cortegiu de pătimiri, trădări, suferințe dar și bucurii peste fire. 

Marian Danci reușește să-și plaseze personajul - îmblânzitorul de cerbi -  la înălțimea și autenticitatea unei figuri arhetipale, individualizîndu-l prin vulnerabilizare și umanizare, fără să-l facă totuși să-și piardă din tragica măreție.

Firescul și claritatea narațiunii, dar și unda de poezie ce traversează discret romanul lui Marian Danci transformă această carte într-un dar prețios pe care autorul ni-l face nouă, cititorilor. " - Emilia Poenaru Moldovan


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun