Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Cuiul care ține acoperișul

  • Autor: Sabin Mureşan
  • Cod produs: C120
  • ISBN: 9786069634202
  • Disponibilitate: 50
22 lei

Cuiul care ține acoperișul - poezie (74 pag.) Ilustrația copertei: Carlos d’Ors Führer"Încă din..

Cuiul care ține acoperișul - poezie (74 pag.) 

Ilustrația copertei: Carlos d’Ors Führer

"Încă din volumul de debut (Exercițiul minții/ El ejerccicio de la mente, Editura Colorama, 2019), Sabin Mureșan cultiva o poezie a lucidității, excelând în poeme scurte, din notații de o cerebralitate rece, în care emoția este refrigerată. Tendința e evidentă și în recentul volum în care sensibilitatea febrilă a poetului din Spania este drastic cenzurată.

Poemele se nasc din plasma existențială, printr-o densă rețea de imagini în care își scoate capul „brutalitatea urbană” (grădina în care exiști), fantoșele cotidianului vidat de semificația sacrului (poetul denunțând „rugăciunile mecanice”), în care confruntarea  cu iluzia și singurătatea  este  surprinsă în rama unei carteziene îndoieli („intuiția și-a lăsat bomboanele pe colivă/ iluzia cât singurătatea mea de mare/ te-a sărutat pe inimă”). Poetul este un hiperlucid, un spirit dilematic și interogativ ce surprinde în interiorul aparentei construcții raționale - sugerată prin imaginea piramidei -  haosul și vânzoleala sentimentelor, „o furtună a vocilor interioare”.

Poemele concentrate și austere din volumul de față (prevăzut cu splendide ilustrații semnate de Carlos d’Ors Führer) ne descoperă un lirism ce privilegiază rostirea esențialului, o voce autentică ce re-construiește o lume a interogației și a celui mai scurt drum spre ființa vie a limbajului." (Ion Cristofor

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun