Aveți întrebări?

editura@colorama.ro

Virusologie veterinară specială

  • Autor: Gheorghe Răpuntean
  • Cod produs: C06
  • ISBN: 606936847-9
  • EAN: 9786069368473
  • Disponibilitate: Precomandă
85 lei

Cunoștințele despre virusuri și maladiile produse de către acestea au evoluat de o manieră exp..

Cunoștințele despre virusuri și maladiile produse de către acestea au evoluat de o manieră explozivă în ultimii ani. Studierea lor se impune, în primul rând, datorită bolilor pe care virusurile le provoacă la om, animale și plante, unele de o gravitate deosebită din punct de vedere vital și/sau economic. Extensia și aprofundarea cercetărilor au fost posibile și datorită mijloacelor mai performante de investigație, îndeosebi cele de ordin genetic, de biologie moleculară, de microscopie electronică, imunologie și imunohistochimie.

În aceste condiții se impunea redactarea unei lucrări care să fie folositoare studenților, pentru a-i introduce în contextul virusologiei clinice, dar și cursanților la studii postuniversitare, masteranzilor și doctoranzilor. Nu în ultimul rând lucrarea constituie un material informativ util și altor specialiști care își desfășoară activitatea în diferite laboratoare de diagnostic medical-veterinar sau de investigații biologice. În acest context sunt prezentate și unele virusuri ce interesează patologia omului, în scopul înțelegerii circuitelor și fenomenelor epidemiologice, mai ales în privința apariției și evoluției zoonozelor.

Materialul este structurat pe patru mari secțiuni și anume: ribovirusuri, dezoxivirusuri, virusuri ce parazitează bacteriile și fungii, prionii sau agenții transmisibili neconvenționali.

S-a avut în atenție redactarea unui material sistematizat, sintetic și actualizat taxonomic. Pentru a răspunde acestui deziderat prezentarea s-a făcut după o schemă cadru, care a inclus următoarele: scurt istoric și taxonomie, ecologie, rezistența la factorii de mediu, morfologie, cultivare, structura antigenică, patogenitatea, infecția naturală, metode de diagnostic și aspecte privind imunoprofilaxia.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun